Informatief » misbruikt! En nu?


Praat erover!
Als je het gevoel heb dat je slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik, negeer dit dan niet. Doe er iets mee! Praat erover!

Nu komt vaak ook het tweede probleem van een coming-out'er om de hoek kijken: vaak weet de omgeving nog niet dat hij of zij homo is! En ga dan maar eens vertellen wat je is overkomen. Vertellen dat je homo bent is vaak al een drempel. Vertellen dat je daardoor ook nog eens misbruikt bent is vaak echt teveel.

Met wie?
Als je het niet aan je naaste omgeving (familie en vrienden) durft te vertellen, doe het dan ergens anders. Er zijn genoeg organisaties waar je binnen kunt lopen en waar je je verhaal kwijt kan. Zowel over je homoseksualiteit als over je ervaring met seksueel misbruik. Ook kun je contact opnemen met verliefde-jongens.nl (VJ). VJ doet niet aan opvang of hulpverlening, maar kan je wel helpen om de volgende stappen te zetten.

Volgende stappen
Vaak heeft de dader al meerdere slachtoffers gemaakt. En vaak zal jij ook niet de laatste zijn. Het is vaak erg moeilijk, maar doe er iets mee!

Denk eens na over de volgende stappen:
- Aangifte doen of melding maken bij de politie;
- Melding maken bij de organsatie waarbij deze persoon als medewerker verbonden is/was;

Politie
Bij de politie kun je aangifte doen of melding maken.

Melding doen bij een organisatie
Als de misbruik is gebeurd door een medewerker van een organisatie (denk aan een vereniging, of misschien gewoon op je werk), meld dit dan ook bij die organisatie. Schrijf (al dan niet anoniem) een brief naar het bestuur. Ook heeft zo'n organisatie vaak een vertrouwenspersoon waar je contact mee op kan nemen!

Bron: www.homoinfo.nl, een leuke en informatieve site.

Links - Seksueel misbruik


Seksueel geweld
"De Hulppagina Seksueel Geweld is opgericht om slachtoffers van seksueel geweld en de mensen om hen heen te begeleiden bij het verwerken van deze verschrikkelijke ervaring."

Seksueel misbruik
Pagina's met een goede omschrijving van seksueel misbruik.

Kindermishandeling
Site over kindermishandeling. Bevat ook veel informatie over protcollen, kenmerken van mishandeling, etc.