Informatief » misbruikt! En nu?


Wat is seksueel misbruik?
Onder seksueel misbruik van mannen verstaan wij elke vorm van of confrontatie met seks of seksueel getinte handelingen tegen je wil. Dus niet alleen ongewenste aanrakingen, gedwongen masturbatie, aanranding of verkrachting. Maar ook porno moeten kijken, toe moeten kijken als iemand masturbeert of seksuele handelingen moeten verrichten voor de webcam. Zelfs gedwongen of gemanipuleerd worden jezelf naakt aan iemand te tonen, valt onder seksueel misbruik.

Praat erover!
Als je het gevoel heb dat je slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik, negeer dit dan niet. Doe er iets mee! Praat erover!

Nu komt vaak ook het tweede probleem van een coming-out'er om de hoek kijken: vaak weet de omgeving nog niet dat hij of zij homo is! En ga dan maar eens vertellen wat je is overkomen. Vertellen dat je homo bent is vaak al een drempel. Vertellen dat je daardoor ook nog eens misbruikt bent is vaak echt teveel.

Met wie?
Als je het niet aan je naaste omgeving (familie en vrienden) durft te vertellen, doe het dan ergens anders. Er zijn genoeg organisaties waar je binnen kunt lopen en waar je je verhaal kwijt kan. Zowel over je homoseksualiteit als over je ervaring met seksueel misbruik. Het Centrum Seksueel Geweld heeft door het land heen op verschillende locaties afdelingen op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen waar je als slachtoffer naartoe kunt voor hulp. Er staan daar multidisciplinaire teams klaar die zowel medische zorg, psychische zorg als juridische hulp bieden. Ze zijn te bereiken via 0800-0188.

Jouw verhaal kwijt kan zeker ook anoniem. Er zijn genoeg mogelijkheden om anoniem je verhaal te doen, zoals lotgenotencontact op lotgenotenseksueelgeweld.nl maar ook andere chats zoals op helpwanted.nl (bij online seksueel misbruik), watchnederland.nl (bij uitbuiting/loverboys) of verbreekdestilte.nl (Slachtofferhulp Nederland). Zij bieden een luisterend oor en kunnen je verder helpen en adviseren.

Ook kun je contact opnemen met VJ. VJ doet niet aan opvang of hulpverlening, maar kan je wel helpen om de volgende stappen te zetten.

Links - Seksueel misbruik


Kindermishandeling
Site over kindermishandeling. Bevat ook veel informatie over protcollen, kenmerken van mishandeling, etc.