FAQ


Hieronder vind je veel gestelde vragen over hoe alles op de website en het forum van VJ functioneert. Kijk eerst even of je hier je antwoord kunt vinden op je vraag. Mocht je antwoord er niet tussen zitten, neem dan contact op met één van de admins.

Login en registratie

Hoe kan ik contact opnemen met de admins?
De manieren hoe je met de admins in contact kunt komen, kun je vinden op de contactpagina.

Waarom kan ik niet inloggen?
Ben je geregistreerd? Uiteraard moet je eerst lid worden om in te kunnen loggen. Ben je wellicht verbannen van het forum (als dat het geval is wordt dit gemeld tijdens het inloggen)? In dat geval kan je het beste contact opnemen met een admin van het forum om uit te vinden waarom. Indien je geregistreerd en niet verbannen bent kun je het beste je inlog gegevens nogmaals controleren. Zorg er ook voor dat Caps Lock uitstaat op je toetsenbord. Kijk ook in je e-mail of je geen activatie e-mail hebt ontvangen van het forum. Meestal is dat het probleem, indien dit niet zo is, neem dan contact op met een admin - het kan zijn dat het forum verkeerd geconfigureerd is.

Waarom moet ik eigenlijk registreren?
Registratie geeft je toegang tot bijkomende functies die voor gasten niet beschikbaar zijn, zoals het kiezen van avatar afbeeldingen, de mogelijkheid tot privéberichten enz. Het neemt slechts een paar minuten in beslag dus het is aan te bevelen om te registreren.

Mag ik een e-mail adres gebruiken als gebruikersnaam?
Nee, het is niet toegestaan om een e-mail adres als gebruikersnaam (nickname) te gebruiken.

Uit hoeveel lettertekens mag een gebruikersnaam bestaan?
Je gebruikersnaam (nickname) mag bestaan uit maximaal 30 tekens (cijfers en letters).

Hoe kan ik vermijden dat mijn gebruikersnaam verschijnt in de lijst met actieve leden?
In je profiel staat een optie 'laat andere gebruikers niet weten dat ik online ben', indien je kiest voor 'ja' ben je alleen zichbaar voor de admins en jouzelf. Je wordt geteld als een verborgen gebruiker.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt!
Geen paniek! Ga naar de inlogpagina. Bij 'wachtwoord kwijt?' kun je dan je gebruikersnaam of e-mail adres opgeven en klik je op 'Versturen'. Er wordt dan een e-mail met verdere instructies gestuurd naar het e-mail adres dat in je profiel staat. Zorg er dus altijd voor dat je e-mail adres in je profiel up-to-date is. Mocht het allemaal toch niet lukken neem dan contact met ons op.

Ik heb me geregistreerd maar kan niet inloggen!
Kijk eerst na of je je juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingetypt. Indien dit het geval is kan het dat je account nog geactiveerd moet worden. Sommige forums vereisen dat alle nieuwe registraties worden geactiveerd door jezelf (je hebt hiervoor een e-mail ontvangen na je aanmelding) voordat je kan inloggen. Bij registratie wordt dit ook vermeld. Indien je een e-mail hebt ontvangen volg dan de instructies, indien je geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan of het ingevulde e-mail adres klopt. Een van de redenen waarom activatie wordt gebruikt, is om de kans te verkleinen dat kwaadwillenden anoniem uit jouw naam misbruik kunnen maken van dit forum. Indien je zeker bent dat je e-mail adres correct is, neem dan contact op met één van de admins.

Ik heb in het verleden geregistreerd maar kan niet meer inloggen!
De meest aannemelijke redenen hiervoor zijn: je hebt een onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord ingegeven (controleer de e-mail die je indertijd bij registratie hebt ontvangen) of VJ heeft je account gewist voor een bepaalde reden. Indien het laatste het geval is, kan dit misschien zijn omdat je nooit iets hebt gepost. Het is gebruikelijk voor forums om periodiek gebruikers te wissen die niets hebben gepost om de grootte van de database te beperken. Probeer opnieuw te registreren en doe mee aan de discussies.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
In je profiel staat de optie 'Mijn profiel verwijderen'. Door hier op te klikken, wordt je account gedeactiveerd. Wil je in de toekomst je account weer terug, stuur ons dan even een e-mail.

Waar kan ik de beleids- en huisregels vinden?
Onze beleids- en huisregels kun je hier vinden.

Gebruikersvoorkeuren

Hoe verander ik mijn instellingen?
Al je instellingen zijn (indien je geregistreerd bent) opgeslagen in de database. Om deze aan te passen klik je, als je ingelogd bent, in het menu op 'forum' en dan op 'eigen profiel'. Hier verschijnt dan je eigen profiel, dit stelt je in staat om al je instellingen te wijzigen.

Hoe kan ik een afbeelding (avatar) tonen bij mijn gebruikersnaam?
Er kan één avatar staan bij een gebruikersnaam bij het bekijken van posts. Het is aan VJ om avatars toe te staan en de wijze waarop avatars kunnen worden geselecteerd te kiezen.

In je profiel zie je onder je avatar 'bewerken' staan. Klik hier op en volg de stappen.

Wat zijn de afmetingen van de avatars?
Er worden meerdere afmetingen gebruikt op VJ. De grote avatar die je kunt zien in je profiel is 180x180 pixels. Alle avatars worden door het systeem automatisch op het juiste formaat geplaatst. Je kunt geen verschillende avatars gebruiken, één plaatje wordt gebruikt voor alle afmetingen.

Hoe kom ik weer terug op de startpagina?
Door bovenin te klikken op het logo van VJ, kom je altijd weer terug op de startpagina.

Waar kan ik wat vinden?
Bovenin kun je de navigatie vinden waarmee je makkelijk VJ kunt verkennen. De meeste dingen spreken voor zich. Wat je onder 'Informatief' en 'Funstuff' kunt vinden, vatten we hieronder even kort samen.

Informatief
- Algemeen - Informatie over liefde en seksualiteit.
- Algemene vragen - Veel gestelde vragen over homoseksualiteit.
- Links informatief - Informatieve links.
- SOA's - Vragen over Seksuele Overdraagbare Aandoeningen.
- Misbruik - Slachtoffer van seksueel misbruik?
- Daten - Tips om leuke én veilige dates te hebben.
- Masturberen - Leer je lichaam op een leuke manier ontdekken.
- Tips - Handige tips om veilig te vrijen.
- Vakantie - Tips om veilig en goed voorbereid op vakantie te gaan.
- Wetboek - Wat zegt het wetboek over liefde en seksualiteit.

Funstuff
- Boeken - Homoseksueel gerelateerde literatuur.
- Films - Homoseksueel gerelateerde films.
- Fotopagina's - Foto's van leuke jongens.
- Verhalen - Verhalen van Oliver.
- Links algemeen - Geschikt voor iedereen.
- Links 18+ - Geschikt voor 18 jaar en ouder.

Berichten plaatsen

Hoe plaats ik een onderwerp in een forum?
Eenvoudig -- klik op de overeenstemmende knop in het forum of onderwerp. Je moet je registreren om een bericht te kunnen plaatsen.

Hoe kan ik een bericht bewerken of wissen?
Tenzij je een admin bent kan je enkel je eigen berichten bewerken. Je kan een bericht bewerken door te klikken op de Wijzigen-knop van het te wijzigen bericht. Indien iemand reeds geantwoord heeft op je bericht vind je een kleine tekst onderaan het bericht, deze geeft het aantal keer dat je je bericht bewerkt hebt aan. Let op: Normale gebruikers kunnen geen berichten wissen.

Hoe kan ik een onderschrift toevoegen aan mijn bericht?
Om een onderschrift toe te voegen aan een bericht moet je eerst een onderschift instellen, dit kan je doen via je profiel bij 'Opties / Instellingen:' en dan 'bewerken'.

Hoe kan ik een poll (opiniepeiling) maken?
Een poll maken is eenvoudig -- wanneer je een nieuw onderwerp plaatst (of het eerste bericht van een onderwerp bewerkt, als je die rechten hebt) zie je een formulier Voeg een poll toe onderaan het postformulier. Indien je dit niet ziet heb je waarschijnlijk geen rechten om polls te maken. Je moet eerst een titel opgeven en vervolgens minstens twee opties -- om een optie aan de poll toe te voegen typ je een optie en klik je op de Keuze toevoegen-knop. Je kan ook een tijdslimiet instellen voor de poll, 0 voor een eeuwig geldige poll. Er is een limiet op het aantal opties, die is ingesteld door de beheerder.

Hoe kan ik een poll (opiniepeiling) bewerken of wissen?
Net als met berichten kunnen polls enkel bewerkt worden door de persoon die ze heeft geplaatst, een moderator of de beheerder. Klik om een poll te bewerken op Wijzig in het eerste bericht in het onderwerp, dat altijd de poll bevat. Indien niemand heeft gestemd kun je de poll verwijderen of elke optie verwijderen of bewerken. Als er echter al gestemd is, kunnen alleen moderators en beheerders de poll bewerken of verwijderen. Dit is om te voorkomen dat mensen polls beïnvloeden door opties te veranderen terwijl de poll loopt.

Waarom krijg ik geen toegang tot een forum?
Sommige forums kunnen voorbehouden zijn aan bepaalde gebruikers. Om deze te bekijken, lezen, berichten te plaatsen, enz. heb je speciale rechten nodig.

Opmaak en onderwerptypen

Kan ik HTML gebruiken?
Nee, het is niet mogelijk om HTML te gebruiken.

Wat zijn smilies?
Smilies, of emoticons, zijn kleine afbeeldingen die gebruikt kunnen worden om bepaalde gevoelens uit te drukken met een code, zo betekent bijvoorbeeld :) gelukkig, en :( triest. Probeer niet teveel smileys te plaatsen in je berichten, want ze kunnen een bericht onleesbaar maken en een admin kan beslissen deze te verwijderen of het bericht in zijn geheel te verwijderen.

Kan ik afbeeldingen plaatsen?
Afbeeldingen kunnen inderdaad worden getoond in je berichten. Hoe je een afbeeling kunt uploaden, kun je hier nalezen. Afbeeldingen dienen altijd te eindigen op .jpg, .gif of .png.

Gebruikersniveau's en groepen

Wat zijn admins?
Admins zijn personen wiens werk het is elke dag op het forum te letten. Zij hebben het vermogen en het recht om berichten te bewerken, te wissen en onderwerpen te sluiten, heropenen en te wissen. Over het algemeen zijn admins er ook om te voorkomen dat mensen off-topic (afwijken van het onderwerp) gaan of verwerpelijk materiaal plaatsen.

Privéberichten

Ik krijg steeds ongewenste privéberichten!
Stel een admin op de hoogte als je ongewenste privéberichten van iemand ontvangt. Verder heb je zelf de mogelijkheid om privéberichten te blokkeren. Ga hiervoor naar het profiel van de betreffende gebruiker en klik onder zijn avatar op de optie 'Blokkeer privéberichten van deze gebruiker'. Je zult nu geen privéberichten meer van deze gebruiker ontvangen.

Ik heb spam of beledigende privéberichten ontvangen van iemand van dit forum!
We vinden het spijtig dit te horen. Stuur een e-mail naar één van de admins met een volledige kopie van het bericht dat je hebt ontvangen. Dan kan VJ de nodige actie ondernemen.

Verwerking persoonsgegevens

Welke gegevens verwerken jullie?
Wij verwerken alle gegevens die je invult op je profiel. Wij verstrekken deze niet aan derden (behoudens juridische verplichtingen).

Welke rechten heb ik met betrekking tot mijn persoonsgegevens? Je hebt het recht tot inzage, correctie en verwijdering van je persoonlijke gegevens. Inzien en corrigeren kan worden gedaan via je profielpagina. Als je je gegevens wilt verwijderen, kan dit door middel van een e-mail (vanaf het bij ons bekende adres) aan admins@verliefde-jongens.nl.

Forumposts en privéberichten die je verstuurt zijn geen persoonlijke gegevens, en zullen niet worden verwijderd, tenzij ze persoonlijke gegevens bevatten. Wel is het mogelijk om ze te anonimiseren. Dit kan door middel van een e-mail (vanaf het bij ons bekende adres) aan admins@verliefde-jongens.nl.

Waar kan ik meer informatie over mijn rechten vinden?
Meer informatie over je rechten kun je vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

1