Informatief » daten


Daten is spannend, maar het moet wel leuk blijven! Hier een aantal tips van ons om leuke én veilige dates te hebben.

Geef nooit zomaar je telefoonnummer, achternaam of adres. Pas als je denkt dat je je online partner kunt vertrouwen, kun je die stap eens wagen. Denk er ook aan dat als iemand je achternaam en woonplaats weet, hij je adres zo kan vinden in het telefoonboek!

Realiseer je dat iedereen op internet zich anders voor kan doen dan hij of zij is. Zo kan die leuke knul van 15 net zo goed een enge kerel van 50 zijn! De verstrekte foto's hoeven niet van hem te zijn!

Als je gaat daten in het echt (irl), denk dan aan het volgende:

- Vertel altijd iemand waar je naartoe gaat, met wie je afgesproken hebt en wanneer je ongeveer thuis zult zijn.

- Spreek af in een openbare gelegenheid waar veel mensen zijn.

- Spreek af als een van de partijen zich er niet prettig bij voelt hij de vrijheid heeft om dat aan te geven en te vertrekken.

- Nodig niet zomaar iemand bij je thuis uit of ga niet zomaar met iemand mee naar huis, zolang je de betreffende persoon nog niet zo goed kent.

- Neem je mobiele telefoon mee en zorg dat je batterij genoeg opgeladen is en dat je genoeg beltegoed hebt.

- Laat iemand je op een bepaalde tijd bellen om te checken of alles ok is. Mocht je van je date af willen, heb je tegelijkertijd een goed alibi om weg te gaan.

- Vrij veilig! Neem altijd condooms en glijmiddel mee. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren. Er zijn mensen die je wellicht proberen wijs te maken dat veilige seks niet nodig is of ongebruikelijk. Allemaal flauwekul! Laat je dus niet gek maken.

Mocht je toch negatieve ervaringen hebben opgedaan bij een date, praat er dan met iemand over. Hou het niet voor jezelf!

En mocht de 15 jarige, die jij verwachte, toch een kerel van 50 zijn, meld dit dan bij de betreffende fora's of chatbox(en) waar je hem hebt leren kennen. Waarschijnlijk zoekt hij alweer zijn volgend 'slachtoffer'.

1