Funstuff » films


Hieronder vind je een overzicht van homoseksueel gerelateerde films. Heb je suggesties? Stuur ze aan VJ.


Young Royals

Wanneer prins Wilhelm (Edvin Ryding) aankomt op de prestigieuze kostschool Hillerska krijgt hij eindelijk de kans om zijn ware ik te ontdekken en uit te vinden wat voor leven hij echt wil. Wilhelm begint te dromen van een toekomst vol vrijheid en onvoorwaardelijke liefde, ver weg van de koninklijke verplichtingen - maar wanneer hij onverwachts de volgende in lijn voor de troon wordt, wordt zijn dilemma nog groter en moet hij een keuze maken: liefde of plicht.

Zweden, 2021 - Serie: 1 seizoen, 6 afleveringen


Beautiful Thing

Jamie en Ste zitten samen op school en wonen in dezelfde flat in een grote buitenwijk van Londen. Jamie heeft een hekel aan sport, is daardoor niet populair op school en spijbelt regelmatig. Ste, een echte sporter, heeft thuis problemen. Hij wordt zowel door zijn vader als zijn oudere broer mishandeld. Wanneer Ste thuis weer eens in elkaar is geslagen, biedt Jamie's moeder, Sandra, hem vanzelfsprekend onderdak aan. Zo komt Ste in aanraking met de tederheid die bij hem thuis ontbreekt. En in de intimiteit van deze onverwachte situatie voelt Jamie zich steeds meer tot Ste aangetrokken. Ste probeert zijn gevoelens nog enige tijd voor de buitenwereld te verbergen. Maar dat wordt hem uiteindelijk onmogelijk gemaakt wanneer Leah, een buurmeisje, een gerucht verspeidt.

Groot Britannië, 1996


Better than Chocolate

Better than Chocolate, over de liefde en het lijden van een lesbisch koppel.

Een film van, met en over vrouwen dus. Better than Chocolate is jammer genoeg niet veel meer dan een stereotiep en hoogst middelmatig product waarin bovendien weinig te lachen valt. De hele film is een nogal ongegeneerde opeenstapeling van clichés.

Aan de ontluikende liefde tussen Maggie en Kim, een kunstenares op de dool, is een slecht verteld verhaaltje opgehangen waarin een hoop karikaturen ten tonele worden gevoerd, als daar zijn: de transseksuele zangeres, de naiëve moeder, de neurotische eigenares van een seksshop, de intolerante café-uitbater. De relatie tussen Maggie en Kim vormt de stimulans die deze andere personages uiteindelijk met hun eigen kortzichtigheid zal confronteren. En waardoor deze film nu net iets te prekerig wordt.

Canada, 1999


Billy Elliot

Billy is een elfjarige jongen die zonder moeder samen met zijn vader, oudere broer en oma opgroeit in een Engelse mijnwerkersstad. Het is 1984 en de mijnen worden bedreigd met sluiting. Middenin deze uitzichtsloze situatie probeert Billy te kiezen voor een eigen toekomst.

Na tien minuten kun je het volgende concluderen: een jongen in een Britse achterstandswijk kan niet boksen, maar wel balletdansen - een hier niet geaccepteerde uitingsvorm voor mannen. En je weet: jongen wordt verboden om te dansen, zet toch door, krijgt uiteindelijk succes en met een beetje geluk ook een betere relatie met zijn omgeving. Billy Elliot volgt inderdaad een bekende formule, maar zodanig sympathiek en met zulke opmerkelijke intermezzo's, dat je regisseur Daldry en scenarist Hall graag schouderkloppend innovatief wil noemen. Soms zeggen de makers met een enkele scène meer dan andere filmers in anderhalf uur. Zoals deze: Debbie strijkt, al babbelend met Billy, met een stok langs de stenen van een muur en als die overgaat in de schilden van een cordon M.E.'ers kijken de kinderen niet eens op. De M.E.'ers staan voor de uiterst gespannen situatie in de arme wijk, waar de mijners staken en in opstand zijn.

Groot Britannië/Frankrijk, 2000


Boys don't cry

De geschiedenis van Teena Brandon, een jong meisje dat zich onder de naam Brandon Teena voordeed als jongen en in 1993 in Nebraska werd verkracht en vermoord door 'vrienden' die haar ware identiteit hadden ontdekt, was eerder aanleiding voor de documentaire The Brandon Teena story. Onder leiding van beginnend regisseuse Peirce bereikte dit tragische verhaal een groter publiek dankzij deze gedramatiseerde versie met een fraaie hoofdrol van Swank. De atletische voormalige televisieactrice leefde ter voorbereiding wekenlang in travestie en wist moeiteloos talloze filmkijkers te misleiden. Zij speelt Teena als een ontroerend overmoedige tiener die met afgebonden borsten en wat sokken in haar onderbroek overtuigend voor een puberende jongen kan doorgaan. Sevigny heeft een mooie bijrol als zijn naar liefde hunkerende vriendinnetje dat niet teveel wenst na te denken. Beide jonge actrices werden genomineerd voor een Oscar en Swank mocht het beeldje - tot veler verrassing - daadwerkelijk ophalen. Dat deed ze in een nadrukkelijk vrouwelijke outfit.

Verenigde Staten, 1999


Brokeback Mountain

Als Ennis (Heath Ledger) en Jack elkaar ontmoeten maakt hun wereld een snelle verandering door zonder dat er echt sprake is van ontwikkeling. Beide jongemannen zijn ervan overtuigd dat hun plaats in het uitgestrekte land vast staat en toch verlangen ze naar iets dat ze niet kunnen omschrijven. Wanneer ze als schaapsherders de majestueuze Brokeback Mountain op gaan groeit hun kameraadschap uit tot veel diepere en intieme gevoelens. Als ze de Brokeback weer achter zich laten scheiden hun wegen.

Er gaat vier jaar voorbij waarin zowel Ennis als Jack trouwen en kinderen krijgen. Als ze elkaar uiteindelijk weer zien wordt duidelijk dat hun wederzijdse band alleen maar sterker geworden is. In de jaren die volgen ontmoeten Ennis en Jack elkaar ieder jaar verschillende malen. Zelfs wanneer ze niet samen zijn staan ze voor de gewetensvraag van hun echtelijke trouw, toewijding en vertrouwen.

Uiteindelijk is de enige constante factor in hun leven een natuurkracht de liefde.

Verenigde Staten, 2005


Common Ground

Common Ground is een beetje een aparte film omdat het een drieluik is. Het eerste verhaal gaat over een lesbische vrouw die terug keert naar haar geboortedorp. Het tweede verhaal gaat over een 'gay high school student' die uit de kast komt en het laatste verhaal gaat over een homohuwelijk.

Verenigde Staten, 2000


Eastern Boys

Ze komen uit heel Oost-Europa; Rusland, Oekraïne, Moldavië, de oudsten lijken niet veel ouder dan 25 jaar, van de jongsten is de leeftijd onmogelijk vast te stellen. Ze slijten hun dagen in de buurt van het treinstation Gare du Nord in Parijs. Misschien zijn het prostituees. Wanneer Daniel, een discrete man van begin vijftig, op een dag Gare du Nord doorkruist en de jonge Marek ontmoet, beseft hij maar weinig hoe dit zijn leven zal veranderen. Moed verzamelend spreekt hij hem aan. De jongeman stemt in om Daniel de volgende dag thuis te ontmoeten.

Frankrijk, 2013


Eating Out

Gwen is een meisje dat echt iets heeft met homo's (een echte faghag dus). Alle jongens die ze echt leuk vind, zijn 'gay-acting boys'. Caleb daarentegen is dat niet maar vind Gwen echt leuk. Zijn kamergenoot Kyle (wel homo) bedenkt een ingenieus plan om Gwen voor Caleb te winnen. Caleb moest maar de gay-acting boy worden waar Gwen op valt.

Gwen laat het plan onbewust in het water vallen doordat ze Caleb aan haar eigen gay kamergenootje, Marc, wil koppelen.

Uiteidenlijk vraagt Gwen zich af of ze haar grote liefde ooit nog tegen komt, bevind Caleb zich in een verwarde positie. Vraagt Marc zich af wat er precies is met die lekkere Caleb. En ziet Kyle zijn grote liefde (Marc) aan hem voorbij gaan.

Verenigde Staten, 2004


Edge of seventeen

Het is halverwege de jaren tachtig. Eric heeft een vakantiebaantje in het plaatselijke attractiepark. Samen met klasgenoot Maggie en enkele andere studenten verdient hij geld in het restaurant. Rod werkt er ook. Ze zijn verschillend, Rod en Eric. Rod, houdt van Madonna en heeft een vriendje (Vraag: heb je een vriendin? Antwoord: Ja, haar naam is Danny). Eric luistert liever naar The Eurithmics en is hetero. Zegt ie… Maggie is zijn beste vriendin, en tegelijk vriendinnetje. Maar weet Eric zijn heteromasker op te houden met Rod in de buurt?

Langzaamaan wordt duidelijk wat Eric eigenlijk al weet: hij houdt meer van jongens. Dat blijkt helemaal op het schoolfeest waar Eric danst zoals alleen een homo dat kan. Geen wonder dat hij wordt uitgescholden. Voor steun kan hij gelukkig terecht bij de lesbische uitbaatster van het attractieparkrestaurant, die ook een homobar runt. En hartsvriendin Maggy doet ontzettend haar best om te begrijpen hoe het zit met Eric's homoseksualiteit. Maar opgroeien is moeilijk. Maggy kan het niet aan, en ook Eric's leven staat op zijn kop. Mooie uitspraak van hem is: "Ik dacht dat het allemaal makkelijker zou worden als ik uit de kast kwam".

Opgroeien is moeilijk, vooral als je de schijn wilt ophouden voor iedereen om je heen, inclusief je dierbaren. Eric maakt er een puinhoop van. Het komt goed (natuurlijk), maar wel door in korte tijd veel te leren. Al met al is Edge of Seventeen een prachtige coming-out film.

Verenigde Staten, 1998


Get Real

Een luchtige komedie over de ontluikende seksualiteit van een groepje middelbare scholieren. Meestal wordt dit onderwerp als een lastig en deprimerend probleem behandeld. Get Real toont dat er aan het vertwijfeld zoeken naar je identiteit ook veel plezier te pas komt. Steven is zestien, en weet al vanaf zijn elfde dat hij homoseksueel is. Hij wordt verliefd op John, de populairste macho van de school. John wil de relatie die tussen hen opbloeit kost wat kost verborgen houden. Zijn imago, met bijbehorende stoere sportvrienden en een langbenige vriendin, is te belangrijk voor hem. Steven daarentegen heeft meer behoefte om eindelijk eens uit de kast te komen. Ook nu nog blijkt de sociale druk op jongeren zwaar te wegen. Jezelf zijn en afwijken van de geldende normen, die nergens zo dwingend lijken te zijn als op school, vergt nog altijd veel moed, maar rendeert uiteindelijk natuurlijk altijd. Get Real is een aangename, vlotte en geestige film in heldere kleuren, met een sterk verhaal en knap acteerwerk.

Groot Britannië, 1998


I love You Phillip Morris

Steven Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie totdat een dramatisch auto ongeluk een heroverweging van zijn leven oproept. Steven realiseert zich dat hij homo is en besluit alles uit het leven te halen, zelfs als hij daar de wet voor moet overtreden. Stevens nieuwe extravagante levensstijl omvat oplichting en fraude, wat hem uiteindelijk in de gevangenis doet belanden. Hier ontmoet hij de gevoelige Phillip Morris. Zijn toewijding om Phillip te bevrijden uit de gevangenis en het perfecte leven te creëren samen met hem, spoort Steven aan om de ene onmogelijke zwendel na de andere te plegen, vaak met succes.

Verenigde Staten/Frankrijk, 2009


Jongens

Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht.

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hun ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is.

Sieger wil geen homo zijn en hij gaat samen met Stef op een geheime crossplek buiten het dorp op de meisjes af. In die wereld gaat alles vanzelf en al snel krijgt Sieger iets met Jessica. Hij merkt dat hij vanaf dan ook eindelijk meetelt voor zijn grote stoere broer Eddy, die hem daarvoor nooit zag staan, en dat doet Sieger goed.

Sieger woont samen met Eddy met hun vader, die na het overlijden van hun moeder het gezin zo goed mogelijk draaiende probeert te houden. Vader botst vaak met Eddy. Sieger probeert te bemiddelen tussen beiden, maar heeft door zijn verliefdheid op Marc eigenlijk wel wat anders aan zijn hoofd.

Hoe graag Sieger ook normaal wil zijn, hij kan steeds minder zijn gevoelens voor Marc ontkennen. Pas als hij Marc verliest omdat hij geen keuze maakt, ontdekt Sieger dat in de liefde niets te bemiddelen valt en hij zijn hart moet volgen.

Nederland, 2014


Krámpack

Het is zomervakantie en Nico bezoekt zijn beste vriend Dani in Barcelona. Maar deze zomer veranderen er dingen tussen hen als ze met homoseksuele spelletjes experimenteren. Dani komt er achter dat hij zich seksueel aangetrokken voelt tot Nico, maar voor Nico is het alleen maar lol hebben. "Krámpack" gaat over een homoseksuele jongen die zijn identiteit ontdekt, zonder de angst die men erbij zou kunnen verwachten.

Spanje, 2000


La Mala Educación

Twee jongens, Ignacio en Enrique, ontdekken liefde, film en angst in een religieuze school aan het begin van de jaren 60. Vader Manolo, de schooldirecteur en hun literatuurleraar, is getuige van een paar van deze ontdekkingen.

De drie personen ontmoeten elkaar twee maal opnieuw, aan het eind van de jaren 70 en in de jaren 80. Het opnieuw ontmoeten zal het leven en de dood van sommige van hen markeren.

Spanje, 2004


Land of Storms

Szabolcs speelt samen met Bernard in een Duits voetbalteam. Ze zijn kamergenoten, beste vrienden en onafscheidelijk. Maar een verloren wedstrijd en een nare ruzie tussen de twee vrienden doet Szabolcs zijn leven heroverwegen

Hij besluit terug te gaan naar Hongarije naar een boerderij die hij van zijn opa heeft geërfd in de hoop op een makkelijker leven.

Zijn eenzaamheid duurt niet lang. Kort na zijn terugkeer ontmoet hij Áron en de jongens voelen zich langzaam tot elkaar aangetrokken. Szabolcs lijkt zichzelf eindelijk gevonden te hebben. Dan krijgt hij plots een onverwachts telefoontje van Bernard: hij is in Hongarije en bekent dat hij altijd al verliefd was op hem…

Hongarije - Duitsland, 2014


Latter days

Een groepje Mormonen betrekt het appartementencomplex van de perfect uitziende partyboy Christian. Deze gaat met zijn vrienden de weddenschap aan één van zijn nieuwe buren te verleiden. Aaron ziet in Christian een vriend bij wie hij kan ontsnappen aan de benauwende Mormoonse leer, ook al keurt hij Christians levensstijl af. De jongens blijken toch veel overeenkomsten te hebben en gaandeweg groeit de seksuele spanning. Als Aaron uiteindelijk op Christians avances ingaat komen zijn huisgenoten erachter. Hij wordt direct uit het appartement gezet. De Mormoonse gemeenschap beslist dat Aaron terug moet naar zijn familie. Christian realiseert zich dat hij Aaron niet kan missen en gaat tegen beter weten in naar hem op zoek.

Verenigde Staten, 2003


Mambo Italiano

De wereld van Maria en Gino stort in elkaar wanneer hun zoon besluit op zichzelf te gaan wonen. “What is so wrong with living with your parents until you get married?” vragen ze hem. Ze zijn opgelucht wanneer ze horen dat Angelo’s jeugdvriend Nino bij hem intrekt. Nino is immers een oude vriend van de familie en een politieagent. De geruststelling is slechts van korte duur wanneer blijkt dat Nino en Angelo meer delen dan slechts een woonruimte, ze zijn namelijk verliefd op elkaar. Op temperamentvolle Italiaanse wijze breekt de hel los en met het algehele afgrijzen klinkt er ook een roep om hulp. Na het aanvankelijke ongeloof volgt de regelrechte verontwaardiging. De jongens zijn gewoon de weg kwijt en er moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden om ze weer op het rechte pad te krijgen. De messen zijn geslepen en de strijd kan beginnen, “tutta la famiglia (de hele familie)” trekt ten strijde!

Canada, 2003


Milk

De film vertelt het verhaal van Harvey Milk (Sean Penn). Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was één van de allereerste activisten voor gelijke rechten. Milk leert in deze periode onder andere de activisten Cleve Jones (Emile Hirsch) en Scott Smith (James Franco) kennen waarmee hij verschillende mooie, maar ook dramatische momenten beleeft.

Verenigde Staten, 2008


Noordzee, Texas

Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel (beter bekend als accordeonvirtuose Yvette Mimosa) in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Het leven stinkt er naar frituurvet, goedkope sigaretten, verschaald bier en vermout. Moeder Yvette heeft haar dikke Etienne met zijn grijze Fiat als chauffeur voor de avonden dat ze 'op' moet.

Pim droomt als kind van een beter leven, van prinsessen en schoonheidskoninginnen. Maar als Pim 15 is geworden, droomt hij vooral van Gino, zijn buurjongen. Al toen ze jong waren was er een zekere spanning tussen die twee. Nu is Gino Pims stoere motorheld. Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankeltjes hoop, daaruit bestaat Pims leven. Niet zo gek dat hij zich af en toe in zijn droomwereldje opsluit.

Op een dag vertrekt Yvette met Zoltan, de mooie jonge kermisgast. Nu Yvette haar zoon koudweg in een leeg huis achterlaat, grijpt Pim zijn kans en worden dromen halve waarheden. Pim gaat in het buurhuis wonen, bij zijn 'tweede moeder' Marcella. En bij Sabrina, Gino’s zus, die zo smachtend om Pim heen blijft draaien. Maar Pim is gelukkig, hij slaapt zelfs in Gino’s bed! Gino vrijt en woont echter met een meisje van over de grens. Dromen zijn bedrog. Of toch niet…?

België, 2011


Pisnicht: The Movie

Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Nicolaas Veul hoort deze woorden al zijn hele leven. Soms als grapje, soms als scheldwoord. Vaak als iets ertussenin. Wat voor de een normaal taalgebruik is, ervaart de ander als een belediging of een vorm van homofobie. Terwijl er discussie wordt gevoerd 'of je nog wel alles kan zeggen in dit land', onderzoekt Nicolaas in 'Pisnicht: The Movie' wat de impact is van deze woorden op (jonge) homo’s.

Nederland, 2019


Prayers for Bobby

Mary Griffith strijdt tegen haar homoseksuele zoon en tegen haar eigen demonen. Mary Griffith is een toegewijde Presbyteriaanse die haar zoon oplegt om te bidden om normaal te worden. In plaats van normaal te worden, raakt hij in een depressie. Dit drama doet haar nadenken over homoseksualiteit en laat haar toe deze kwestie anders te bekijken...

Verenigde Staten, 2009


Pride

Het is de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Nationale Unie van Mijnwerkers (NUM) is in staking. Tijdens de Gay Pride Mars in Londen, besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen. Maar er is één probleem, de Unie schaamt zich er voor om hun steun te ontvangen.

Groot Britannië, 2014


Sebastian

De 16-jarige Sebastian worstelt met zijn gevoelens. Hij is verliefd is op zijn vriend Ulf, maar vindt dat dat eigenlijk niet kan. Zijn ouders zijn erg bezorgd maar hij durft hen niet te vertellen wat er aan de hand is. Op een avond, wanneer Ulf bij hem thuis is, leven ze zich helemaal uit op heavy-metalmuziek en nemen samen een bad. Maar wanneer Sebastian Ulf op de mond kust is de betovering verbroken en Ulf vlucht het huis uit. Sebastian weet niet meer wat hij met zichzelf aan moet...

Noorwegen, Zweden, 1995


Silent Youth

Marlo brengt een bezoek aan een vriendin in Berlijn. Hij dwaalt doelloos door de hoofdstad, tot hij Kirill ontmoet. Een snelle blik is genoeg voor Marlo om contact te maken en hem op de voet te volgen. Kirill lijkt onder de indruk en laat hem toe tot zijn timide wereldje. Maar hoe meer Kirill over zichzelf prijsgeeft, hoe verwarrender het wordt voor Marlo. Beiden leven nu naast elkaar, zonder echter te weten wat hun volgende stap zal zijn. Is er dan helemaal niemand in deze krankzinnige wereld met wie Marlo normaal kan praten en die net zo verward en gek is als hij?

Duitsland, 2012


Simon

De Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon (Cees Geel) en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel (Marcel Hensema) houden er een onwaarschijnlijke vriendschap op na. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn...

Nederland, 2003


Speedway Junky

Johnny loopt van huis weg om zijn droom, professioneel straatracer te worden te gaan verwezenlijken. Maar alles loopt anders dan hij gedacht had en hij komt in grote financiële problemen. Om aan geld te komen en toch als coureur aan de slag te kunnen ziet hij geen andere weg dat zich zelf aan te bieden voor geld. Gelukkig sluit hij vriendschap met ander jongeren die ook dit beroep uitoefenen en zodoende steun bij elkaar vinden. Ook maakt hij kennis met Veronica, de moeder van Eric, een van de jongeren in zijn groep, waarbij hij veel steun vindt. Samen met Eric probeert Johnny te overleven in een stad waar alles draait om sex, drug, verraad en snelle wagens.

Verenigde Staten, 1999


Summer Storm

Het ontdekken van seksualiteit is spannend. Maar ook ingewikkeld. Zo blijkt maar weer eens in het Duitse melodrama Summer Storm.

Tobi is een jongen zoals velen. Altijd in voor gein, veel vrienden en iedereen mag hem wel vanwege zijn grote mond. Zijn beste vriend is Achim. Met hem zit hij samen in een roeiteam. Als ze samen op roeikamp gaan en ze meisjes zien in sexy zwemkleding, vindt Achim dat het tijd is om wat te experimenteren met seks. Er zijn twee meiden waar ze goed mee op kunnen schieten en Achim is er zeker van dat ze die kunnen 'scoren'. Tobi kampt dan met gevoelens die hij niet begrijpt. Is hij jaloers op Achim vanwege zijn keuze voor een meisje? Of is het iets anders? De komst van een roeiteam dat bestaat uit homoseksuele jongens brengt duidelijkheid in het hoofd van Tobi. Maar daarmee nog niet in de rest van de groep.

Duitsland, 2004


The Conrad Boys

De broers Charlie, 19 jaar en Ben, 14 jaar komen er plots alleen voor te staan na het overlijden van hun moeder. Charlie besluit om zijn studeer kansen aan de kant te schuiven om zich zo te kunnen weiden aan de opvoeding van Ben. Het gaat moeilijk maar de broerdelijke liefde trekt hem er doorheen. Dan ontmoet Charlie in het café waar hij werkt Jordan die op doorreis is. Jordan is Charlies eerste liefde, en ookal heeft Charlie zijn homoseksualiteit geaccepteerd, is een eerste liefde vreemd. Zeker omdat Jordan nogal wat geheimen heeft en veel vrijer is dan Charlie. Dat zorgt voor nogal wat problemen, ook in de verhouding tussen Charlie en Ben. Plots staat ook hun alcoholische vader voor de deur, gelukkig wel al een hele lange tijd nuchter. Charlie heeft er veel moeite mee dat zijn vader die hen lang geleden in de steek heeft gelaten plots weer een plek in hun leven wil. Het is geen makkelijke periode en het is afwachten hoe dit allemaal uit zal werken..

Verenigde Staten, 2006


Threesome

Eddy en Stuart delen een studentenwoning. Door een misverstand in de administratie wordt Alex, een studente, hun derde kamergenoot. Al snel valt Alex voor de rustige Eddy, en Stuart ziet Alex wel zitten. Eddy zit in de knoop met z'n homoseksuele gevoelens en daarbij gaat hij nog eens warme gevoelens koesteren voor Stuart. De drie kunnen het als vrienden goed met elkaar vinden, maar sommige gevoelens gaan voor problemen zorgen.

Verenigde Staten, 1994


Voor een verloren soldaat

In het vroege najaar van 1944 vertrekt een groep Amsterdamse kinderen naar het Friese platteland. Daar is, in tegenstelling tot de stad, nog voldoende te eten. Ook de elfjarige Jeroen gaat mee in de kleine vrachtauto. Hij komt terecht bij een vissersfamilie in het dorp Laaxum. Hait en Mem hebben zeven kinderen, waarvan er vijf nog thuis wonen. Het leven in het dorp is zeer vreemd voor Jeroen. Hij kan moeilijk wennen aan de taal, het eten, het bidden, de kerkgang en de christelijke school. De enige die hij kent, is zijn buurjongen Jan Hogervorst, die in een nabijgelegen dorp is ondergebracht. Na een zwempartij liggen de twee jongens te drogen op de dijk, als Jan plotseling op hem gaat liggen en zijn erectie laat zien. Jeroen is in verwarring gebracht, maar ervaart ook een vreemd gevoel van intimiteit. Enkele weken later krijgt hij zelf een erectie wanneer hij het been van Jan aanraakt.

Nederland, 1992


Whole New Thing

Na jaren thuis geschoold te zijn door zijn hippie-ouders gaat Emerson naar de middelbare school. De intelligente en androgyne jongeman trekt de aandacht van zijn leraar Engels, waardoor een problematische relatie ontstaat.

Canada, 2005


You Are Not Alone (Du Er Ikke Alene)

De jonge tiener Bo is te gevoelig om om te gaan met druk op zijn kostschool. Het schoolhoofd is een kille, religieuze man die de gevoelens van zijn leerlingen niet begrijpt. Bo vereenzaamt langzaam. Tot hij steun vindt bij de zoon van het schoolhoofd, Kim. De jongens ontwikkelen een zeer hechte band en uiteindelijk zelfs een relatie.

Denemarken, 19781